Gå direkt till innehåll
Carl-Johan Björkman och Björn Logsjö
Carl-Johan Björkman och Björn Logsjö

Pressmeddelande -

Hr Björkmans Entrémattor förvärvar Sydsvenska Nea AB

Efter att under 2015 ha expanderat sin verksamhet till Norrbotten fortsätter nu Malmöbaserade Hr Björkmans Entrémattor med att förvärva mattserviceföretaget Sydsvenska Nea AB, som har sin bas i småländska Diö i närheten av Älmhult.

”Vi går nu in i en väldigt spännande tid där vi som företag har möjligheten att erbjuda vårt koncept och våra tjänster inom ett allt större geografiskt område”, säger Carl-Johan Björkman, VD och grundare av Hr Björkmans Entrémattor. ”Vi kommer nu att kunna erbjuda bättre möjlighet att hjälpa kunder som har verksamheter i flera olika regioner.”

Familjeföretaget Sydsvenska Nea AB, även kallat Nea Entrémattor, är verksamt i Småland, Blekinge, Skåne och Halland och har drivit uthyrning med tvättservice av entrémattor sedan 1994, då bolaget startades av familjen Logsjö. Ägarna Björn & Tina Logsjö har nu valt att pensionera sig och överlåter därför verksamheten till Hr Björkmans Entrémattor.

”Vi har under många år samexisterat och samarbetat med Hr Björkmans Entrémattor och har byggt upp ett starkt förtroende oss emellan”, säger Björn Logsjö. ”I och med samgåendet kommer vi att kunna erbjuda service i ett större geografiskt område och alla kunder får då också ta del Hr Björkmans Entrémattors unika miljöprofil.”

Hr Björkmans Entrémattor och Sydsvenska Nea har under lång tid arbetat efter liknande affärsmodell och med ett likartat produktsortiment. Geografiskt har de delvis överlappat varandra men mestadels arbetat på olika geografier. ”Vi har båda arbetat med samma höga ambition, med hög service och kvalité som fokus, samt med inställningen att varje kund är en viktig kund”, förklarar Carl-Johan Björkman. ”Vi vill med förvärvet utveckla det område inom vilket Nea har varit verksamma och ta vara på den glöd och goda anda som finns bland Neas personal.”

I framtiden kommer sammanslagningen av de två företagen innebära ett namnbyte av Sydsvenska Nea. ”För att skapa en vi-känsla, gemensam företagskultur och att tydligare kunna kommunicera vår verksamhet i framtiden, kommer vi att arbeta under samma namn; Hr Björkmans Entrémattor”, meddelar Carl-Johan Björkman. ”Vi kommer även kunna erbjuda vårt unika miljökoncept EcoSmartSolution™ till en allt bredare kundbas. Genom sammanslagningen gör vi redan nu en effektivisering av logistiken, vilket är en miljövinst för alla”.

Hr Björkmans Entrémattor har specialiserat sig på mattor för en ren och välkomnande entré. Sedan starten 1993 har företaget med framgång hyrt ut mattor runt om i Skåne och de senaste åren även etablerat sig i Stockholm, Göteborg och Norrbotten. Miljön har alltid varit en central fråga och 2005 uppförde man en toppmodern tvättanläggning utanför Malmö, med ett patenterat slutet tvättsystem, biogasdrift och bioteknologisk tvätteknik som några av beståndsdelarna.

I och med förvärvet kan Hr Björkmans Entrémattor nu erbjuda sitt mattkoncept och sina tjänster i Skåne, Småland, Halland, Blekinge, Göteborg, Stockholm och Norrbotten.

För mer information om Hr Björkmans Entrémattor besök www.hrbjorkman.se.

Kontaktinformation:

Carl-Johan Björkman, VD, 0708-65 72 72, bjorkman@hrbjorkman.se

Ämnen

Kontakter

Carl-Johan Björkman

Carl-Johan Björkman

Presskontakt VD Sverige 040-18 72 72

Relaterat innehåll