Gå direkt till innehåll
Hr Björkmans är med när Nicolina Stenkula satsar mot OS i puckelpist

Nyhet -

Hr Björkmans är med när Nicolina Stenkula satsar mot OS i puckelpist

Nicolina Stenkula från Ängelholm i Skåne är ett löfte inom puckelpist. I dagarna körde hon sin andra och tredje världscuptävling i puckelpist i Idre fjäll. Debuterade gjorde hon förra året.

– Mitt mål är OS 2026, men jag får ta ett steg i taget. För OS krävs att man är bland de 23 bästa i världen för att få vara med, säger Nicolina som med sina 18 år är bland de yngsta åkarna i världscupcirkusen.

Bästa svenska

Nicolina körde i sina världscuptävlingar in som bästa svenska. Hon jobbar hårt för att ytterligare öka farten och komma ännu närmare världstoppåkarna. Det kräver mycket träning och tävling. Sedan hon började tävla i puckelpist vid elva års ålder har det varit en målmedveten satsning för att bli bättre och bättre.

Stolt sponsor

Hr Björkmans Entrémattor är nu en av de stolta sponsorer som vill bidra för att målet ska kunna förverkligas för denna talangfulla unga åkare.

– Världscuptävlingarna i Idre kändes väldigt bra med tufft motstånd och jag är kolossalt sugen på att köra mer. Efter jul börjar Europacupen och det är den jag satsar på resten av säsongen.

– När jag börjar med de större tävlingarna blir det mer resande och dyrare. Så det är en stor hjälp med sponsoravtalet med Hr Björkmans. Jag är jättetacksam för det, annars hade det inte funkat, säger Nicolina som är från Skåne och kör för Landskrona Ski Club.


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Carl-Johan Björkman

Carl-Johan Björkman

Presskontakt VD Sverige 040-18 72 72