Gå direkt till innehåll
Hr Björkmans Entrémattor sparar på vattnet i ny toppmodern anläggning

Nyhet -

Hr Björkmans Entrémattor sparar på vattnet i ny toppmodern anläggning

Ytterligare 4,5 miljoner liter vatten. Den vattenbesparingen gör Hr Björkmans Entrémattor efter att företaget tagit sin nybyggda Stockholmsanläggning i drift. Av de investeringar som företaget har gjort i anläggningen svarar företagets patenterade vattenåtervinning för en fjärdedel.

– Vatten är en resurs som vi inte kan ta för given. Därför är det nödvändigt att minimera användningen för att begränsa uttaget av grundvatten, säger Carl-Johan Björkman, VD för Hr Björkmans Entrémattor som genom en kombination av förvärv och egen organisk tillväxt etablerat sig som ett av de större tvätterierna specialiserat på tvätt och uthyrning av entré- och logomattor.

Sex 50 meters bassänger

Företagets egenutvecklade och patenterade återvinningsteknik används vid produktionsenheterna i Arlöv utanför Malmö, Kalix och sedan den 1 april vid den nya anläggningen i Upplands Väsby, Stockholm.

– Totalt är den årliga vattenbesparingen inom vårt företag 14 miljoner liter vatten. Då räknar vi besparingen utifrån de gränsvärden som är satta för välkända miljömärkningen Svanen. Besparingen motsvarar sex fyllda 50 meters bassänger.

Vattenåtervinning självklart

Vattenåtervinningen innebär, att tvättvatten efter processen biologiskt renas och återanvänds för nästa tvätt. Vattenförbrukningen hos Hr Björkmans Entrémattor kan därmed hållas till låga 0,45 liter per kg tvätt, jämfört med Svanens riktvärde 6,5 liter vatten.

– Därför var det självklart att installera vår vattenåtervinningsteknik även i vår nya anläggning i Stockholm.

Fossilfri produktion

Tio miljoner kronor har Hr Björkmans Entrémattor investerat för att få en toppmodern anläggning i Stockholmsområdet, som klarar att möta allt fler kunder och växande volymer. Företaget kan nu fortsatt expandera i de förhyrda och skräddarsydda lokalerna omfattande drygt 1 300 kvadratmeter golvyta.

Den nya anläggningen innebär också att all produktion och så gott som all distribution hos Hr Björkmans Entrémattor sedan den 1 april är fri från fossila bränslen.

För ytterligare information kontakta

Carl-Johan Björkman

VD Hr Björkmans Entrémattor

Telefon 070-865 72 72

Ämnen

Kontakter

Carl-Johan Björkman

Carl-Johan Björkman

Presskontakt VD Sverige 040-18 72 72