Gå direkt till innehåll
Landshövding besöker Hr Björkmans

Nyhet -

Landshövding besöker Hr Björkmans

Den 21 januari fick Hr Björkmans besök av landshövding Margareta Pålsson.

Miljön har hög prioritet för Länsstyrelsen och nu vill Lanshövdingen uppmärksamma företag som bidrar till en positiv miljöutveckling. Hon anser att ett växande miljöengagemang inom skånskt näringsliv är mycket positivt för de skånska miljömålen.

En av anledningarna till Margareta Pålssons intresse för Hr Björkmans entrémattor, är följande enligt ett officiellt uttalande från Länsstyrelsen.

"Hr Björkmans Entrémattor i Arlöv är ett företag som arbetar aktivt för att stärka sin miljöprofil. Bland annat började man 2012, som första mattföretaget i världen, använda en biologisk process för att rengöra mattorna. Enkelt uttryckt äts smutsen upp av bakterier och sköljs bort, istället för att tvättas med kemikalier."

Margareta Pålsson var väldigt nöjd efter det en och en halvtimme långa studiebesöket. Bland annat uttalade hon sig positivt till Hr Björkmans ambitiösa vattenbesparingssystem. Där upp till 98% av vattnet återanvänds. Den lilla mängd vatten som dunstar bort ersätts av regnvatten från anläggningens tak. Det råder brist på vatten runt om i världen och mycket tyder på att vattenbristen får en ökad spridning i framtiden. Sverige kan mycket väl komma att exportera vatten, menar Margareta Pålsson.

Under våren kommer lanshövdingen att fortsätta besöka skånska kommuner med fokus på företag som bidrar till att göra den skånska miljön bättre.Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carl-Johan Björkman

Carl-Johan Björkman

Presskontakt VD Sverige 040-18 72 72