Gå direkt till innehåll
Företaget som tvättar rent med solens strålar

Pressmeddelande -

Företaget som tvättar rent med solens strålar

Sedan i somras har solpanelerna varit på plats på taket hos Hr Björkmans Entrémattors tvätteri i Arlöv. Initiativet är steg vidare i Hr Björkmans unika miljöarbete och är en del av konceptet EcoSmartSolution™. Sedan tidigare har företaget köpt el producerat från vindkraft men nu producerar de själva ca 50 % av årsförbrukningen, med ett överskott på sommaren.

Fram tills nu har panelerna producerat 40,5 MWh, att jämföra med förbrukningen hos ett vanligt hushåll på ca5 MWh/år utan uppvärmning.

Då företaget driver sina ordinarie transporter med biogas från den egna tankstationen på området, samt även driver uppvärmning och torkprocessen med hjälp av biogas, blir solpanelerna ytterligare ett steg i det fossilbränslefria arbetet.

Den som är intresserad är alltid varmt välkommen till Hr Björkmans Entrémattor för att lära sig mer.

Hr Björkmans tvättar rent i dubbel bemärkelse.

Läs mer om miljöarbetet på www.hrbjorkman.se/miljon/

Ämnen


Vi startade i mycket blygsam skala 1993. Idag är vi ett av de ledande mattuthyrningsföretagen i Skåne. Vi har nått vår position för att vi gör det enkelt för våra kunder att visa upp en ren och snygg entré för sina besökare. Ett brett sortiment av marknadens bästa entrémattor, personlig service och ett unikt miljötänkande – det får du hos Hr Björkmans Entrémattor. 

www.hrbjorkman.se

Relaterade nyheter