Gå direkt till innehåll
I mer än 30 år har Magnus Wikzell (t.v.) drivit sitt företag Stockholms Hyr-tvätt, men nu övertar Carl-Johan Björkman verksamheten och företaget kommer successivt att byta namn till Hr Björkmans Entrémattor.
I mer än 30 år har Magnus Wikzell (t.v.) drivit sitt företag Stockholms Hyr-tvätt, men nu övertar Carl-Johan Björkman verksamheten och företaget kommer successivt att byta namn till Hr Björkmans Entrémattor.

Pressmeddelande -

Hr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-Tvätt

Malmöbaserade Hr Björkmans Entrémattor stärker sin närvaro i Stockholmsregionen och förvärvar Stockholms Hyrtvätt. Hr Björkmans Entrémattor, som är ett av landets största mattserviceföretag, har vunnit stora framgångar tack vare en konsekvent miljösatsning och stärker nu sin närvaro i Stockholmsregionen.

Hr Björkmans Entrémattor, som startades i en blygsam skala 1993 i Malmö, har som affärsidé att hyra ut entrémattor och regelbundet byta ut dem mot rengjorda mattor. Verksamheten har varit framgångsrik och idag tillhör Hr Björkmans Entrémattor de ledande svenska företagen i branschen. Företaget med 43 anställda är etablerat på flera platser i framför allt södra Sverige, men förstärker nu sin marknadsposition i Stockholmsregionen med förvärvet av Stockholms Hyrtvätt.

”Tack vare att vi nu kan producera lokalt via en egen anläggning i Stockholm, samtidigt som vi utökat antalet distributionsbilar till sex stycken i regionen, kan vi effektivisera distributionen och ge våra kunder ännu bättre lokal service”, säger Carl-Johan Björkman, grundare av Hr Björkmans Entrémattor. ”Vårt företag befinner sig i en stark tillväxtfas och en avgörande faktor bakom framgångarna är vår konsekventa och målmedvetna miljösatsning.”

I företagets moderna tvätteri utanför Malmö rengörs mattorna i en patenterad, bioteknologisk process, som sparar på både vatten och energi. Eftersom vattnet återanvänds i ett slutet system förbrukar man bara en 20-del av mängden vatten som traditionella tvätterier använder. Kemikalierna har till 90 procent ersatts med biologisk rening och hälften av energiåtgången kommer från solpanelerna på taket. Sedan 2005 körs samtliga distributionsbilar på biogas. Företagets seriösa miljösatsning belönades 2014 med Emas, EU:s prestigefyllda miljöpris.

”Jag är övertygad om att Hr Björkmans Entrémattor kommer att bli en bra och stabil ägare”, säger Magnus Wikzell, som från och med den 2 juli 2018 överlåter sitt företag Stockholms Hyr-tvätt till Carl-Johan Björkman. ”Jag känner Carl-Johan sedan mer än 25 år och jag vet att han alltid fokuserar på att erbjuda kunderna bästa möjliga service och kvalitet.”

Ämnen

Kategorier


Vi startade i mycket blygsam skala 1993. Idag är vi ett av de ledande mattuthyrningsföretagen i Sverige. Vi har nått vår position för att vi gör det enkelt för våra kunder att visa upp en ren och snygg entré för sina besökare. Ett brett sortiment av marknadens bästa entrémattor, personlig service och ett unikt miljötänkande – det får du hos Hr Björkmans Entrémattor. 

www.hrbjorkman.se

Kontakter

Carl-Johan Björkman

Carl-Johan Björkman

Presskontakt VD Sverige 040-18 72 72