Gå direkt till innehåll
Tvättanläggning exteriör: i det miljövänliga tvätteriet rengörs mattorna i låga temperaturer av dresserade bakterier.
Tvättanläggning exteriör: i det miljövänliga tvätteriet rengörs mattorna i låga temperaturer av dresserade bakterier.

Pressmeddelande -

Miljöbelönad mattservice från Malmö till Kalix

Malmöbaserade Hr Björkmans Entrémattor AB satsar på Norrbotten och inviger ny tvättanläggning i Kalix den 6 april 2018. Företagets innovativa mattservice omfattar ett prisbelönat, ekosmart tvättsystem, som återvinner 98% av vattnet.

Hr Björkmans Entrémattors affärsidé att hyra ut entrémattor och regelbundet byta ut dem mot rengjorda mattor har varit framgångsrik. Inte minst på grund av företagets starka miljöfokus. Mattorna rengörs i en patenterad, bioteknologisk process, som sparar på både vatten och energi. Systemet har erhållit flera miljöpris. Nu har företaget uppfört en tvättanläggning i Kalix, varifrån man ska serva kunder i Norrbotten.

”Jag har mina rötter i Kalix så därför kändes det roligt att starta upp en verksamhet här när det öppnades en möjlighet”, säger Carl-Johan Björkman, grundare av Hr Björkmans Entrémattor. ”Jag har förstått att det är drag i Kalix nu, folk flyttar tillbaka, arbetslösheten är låg och här finns många framgångsrika företag. Jag hoppas därför att det ska finnas potential för oss att växa längs Norrbottens kustland.”

Att det är ett gynnsamt företagsklimat i Kalix intygas bland annat av Birgitta Larsson, näringslivschef i kommunen. ”Vi har ett mycket diversifierat näringsliv med god tillväxt och många nystartade företag”, säger Birgitta Larsson. ”Naturligtvis är vi mycket glada att Hr Björkmans Entrémattor etablerar sin verksamhet i Kalix. Företagets miljövänliga cirkulära affärsmodell är ett framtidskoncept som säkert kan inspirera andra.”

Birgitta Johansson är verksamhetschef i Kalixföretagarna och hon ser också mycket positivt på att Hr Björkmans Entrémattor inviger en modern, miljövänlig tvättanläggning i Kalix. ”Det är stor bredd på näringslivet i Kalix, vilket ökar möjligheten till samverkan och att växa i olika kluster. Vi tycker därför att det är extra roligt att ett miljömedvetet företag som Hr Björkmans Entrémattor valde Kalix som etableringsort, med goda möjligheter att nå sina kunder i hela Norrbotten.”

Ämnen


Vi startade i mycket blygsam skala 1993. Idag är vi ett av de ledande mattuthyrningsföretagen i Skåne. Vi har nått vår position för att vi gör det enkelt för våra kunder att visa upp en ren och snygg entré för sina besökare. Ett brett sortiment av marknadens bästa entrémattor, personlig service och ett unikt miljötänkande – det får du hos Hr Björkmans Entrémattor. 

www.hrbjorkman.se

Kontakter

Carl-Johan Björkman

Carl-Johan Björkman

Presskontakt VD Sverige 040-18 72 72